Projecte de lectura: el Bufet Llibre


El curs 2012-2013, a LLENGUA CATALANA i LLENGUA CASTELLANA ens vam proposar fer una renovació del sistema de lectura per tal de potenciar-la i encomanar l’hàbit i el gust per la lectura als alumnes. Caminant en aquesta direcció, a Català i Castellà  tenim el projecte: el Bufet Llibre i el Buffet Libro, respectivament. Cada final de curs, tant els professors/es de llengua com els alumnes, n'hem fet una valoració molt positiva i que superava les espectatives que ens havíem marcat. Per aquest motiu, vam crear un  espai web que ens serveix de finestra al món per a publicar-hi les ressenyes que els alumnes van redactant, vídeo-tràilers i tot allò relacionat amb la lectura a les àrees de Català i Castellà.


Per dur-lo a terme, mantenim actualitzada una selecció de títols actuals i que pensem que poden ser atractius  de manera que les hores de lectura (una setmanal en català i una en castellà) esdevinguin estones de foment del plaer lector.
Cada alumne tria lliurement (guiat pel professor que ha llegit tots els títols i els ha presentat de manera atractiva i engrescadora) el llibre que vol començar a llegir. Enllestida la lectura, és el moment de compartir-la amb els companys de classe, recomanant-la a qui creguin que li pot interessar i redactar-ne una petita ressenya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada